Импрегниране на място при клиент

При клиента се импрегнират дървени елементи или вече изградени дървени конструкции. Импрегнанта представлява течност, която се нанася под високо налягане със специално оборудване. Импрегнацията защитава дървото от гниене, мухъл, плесен, гъби и дървояди. Задължително условие за успеха на импрегнацията е конструкцията предварително да не е третирана с никакви химически агенти, като лакове, бои и т.н.
Тази услуга успешно се извършва на вече изградени покриви, огради и други дървени конструкции. Обработката се извършва с ново, високо технологично оборудване. То разпръсква препарата с много голямо налягане, което осигурява много добра покривност на обработените площи и проникване в дървесината. Продължителността на импрегнирането е различна, от един до няколко часа в зависимост от типа на конструкцията и площта за импрегниране. Ако се импрегнира в помещение, на закрито, след проветряването му и след пропиване на импрегнанта, още на следващия ден може да се работи.
Предлагаме след нанасянето на препарата против гниене, мухъл, плесен, гъби и дървояди възможност за последваща обработка на дървените конструкции със забавител за горене.