Как импрегнираме
дървесина

Как импрегнираме дървесина
Процесът на импрегниране може да видите в прикачения видео клип с продължителност 3:08 минути. 

Приемане и складиране.
Дървесината за импрегниране се разтоварва и приема в склад. Тя е подредена на компактни фигури с формата на паралелепипед. Ако е по-влажна от необходимото се оставя да престои в склада, докато  изсъхне достатъчно.

Подготовка за импрегниране.
Готовата за импрегниране дървесина, подредена на фигури, се нарежда върху шейна устройство, с което по-късно ще се вкара в автоклава. С помощта на сгъстен въздух се почиства. Стабилно се прикрепва с колани (сапани) за металната шейна.

Импрегниране.
С помощта на лебедка шейната с дървесината се вкарва в инсталацията за импрегниране. Автоклавът се затваря херметически с хидравлична система. След това се стартира импрегнирането.  

Резултатът е индустриално импрегнирана дървесина.

Предимства

Водоустойчивост

Водоустойчивост


Обработката прави дървесината устойчива и на най-силните бури и дъждове

Анти-насекоми

Защита от насекоми


Гарантирана защита след обработка в автоклав с консервант, отблъскващ над 4 240 вида насекоми в т. ч. дървоядни насекоми и не позволяващ развитието им под никаква форма.

Без гниене

Защита от гниене


Индустриално импрегнирания дървен материал от Импрегто е с 64 пъти по-голяма плътност, което го прави дългосрочно предпазен от развитието на гъби, плесени и гниене.

50 г. гаранция

До 60 г. гаранция


Всеки един елемент импрегниран в Завода за индустриално импрегнирана дървесина Импрегто, притежава сертификат за съответстващият на обработката му клас на употреба.

Това е 100% гаранция от Импрегто пред нашите клиенти и партньори!