Вентилируема дървена фасада ИМПРЕГТО

Вентилируема дървена фасада „Импрегто“ изработена от ромбоидни дъски.

Вентилируемата фасада от ромбоидни дъски е продукт създаден от Импрегто по задание на клиент. Целта на фасадата е да финализира визията на обекта и едновременно с това да не задържа влага под облицованите стени.

За монтажа на вентилируемата фасада се изработва вертикална дървена скара от дъски или греди с широчина не по-малка от 40 – 45 мм. Скарата се монтира директно върху паропропусклива мембрана (препоръчително в черен цвят) с гъстота на вертикалите 500 – 600 мм. Не препоръчваме разстоянието да е по-голямо заради вероятността от деформации на дъските.

На гърба на ромбоидната дъска се отбелязва центърът на всяка вертикала (може да се изработи шаблон). Към всяка ромбоидна дъска се прикрепя планка (специално разработена от Импрегто за продукта) с два винта на разстояние съобразно гъстотата на скарата. Позицията на планката (лява или дясна спрямо отбелязания център) се редува за всеки следващ ред, като горната планка се подпъхва под дъската на долния ред. Всяка планка има дистанционер, който гарантира равна отдалеченост (фуга) между дъските. Монтираната дъска се фиксира към скарата с трети винт.

Размери на дъските: Дължина 4 000 мм., широчина 95 мм., височина 22 мм.

Вид дървен материал: сибирска лиственица, бял бор или смърч.

Вакуумна импрегнация: Импрегнирани с Tanalith E, цвят „медна патина“ или с Tanatone, цвят кафяв.

Клас на импрегнация: 3-ти (за външна употреба).

Финишна обработка: След импрегнация и просушаване, дъските се омасляват с безцветно ленено масло. Като последен слой е възможно е да се нанесе лак, боя за дърво, байц (с различни цветове) и натурално ленено масло, ленено масло (с различни цветове), вакса и др.

Идеи за приложение: Ромбоидните дъски могат да се използват освен за външна вентилируема фасада и за вътрешни дизайнерски решения – облицовка на стени, декорация, леки прегради и др. Могат да се използват като елементи за огради, както напречно, така и надлъжно разположени с различно отстояние между дъските, както и за леки прегради против вятър двора.

В ляво може да видите на видео представяне на фасадата, как се монтира и да разгледате галерия снимки от монтажа на вентилируема дървена фасада от лиственица.

За повече информация, моля направете ЗАПИТВАНЕ