За Нас

Посредством модерни и иновативни технологии да произвеждаме индустриално импрегнирана дървесина, както за българският така и за външни пазари с повишени качества, максимална защита и значително удължен период на употреба. Това дава възможност да дадем своя принос в съхраняването на горите и природата…

ВИЗИЯ


Значително увеличаване на дела на импрегнирания дървен материал използван във всички сфери на приложение.

ОБОРУДВАНЕ


Оборудването за импрегниране под вакуум и дълбоко налягане е с марка VYVOS.
Напълно автоматизиран процес, без ръчни операции.
Дължина на автоклава 8 метра.
Възможност за обработка до 8 м³ за един производствен цикъл.
Производствен капацитет над 80 м³/денонощие.

ТЕХНОЛОГИЯ


Индустриалното импрегниране се извършва в автоклав, по метода дълбок вакуум – високо налягане. Технологията и оборудването използвани от позволяват максимално пропиване на импрегнанта. В зависимост от вида на импрегнираният дървен материал (Бял бор, Смърч или друг) и размера на елементите (греди, летви, дъски или други) и начина на употреба (клас на употреба) се подбира оптимален автоматичен производствен цикъл. След импрегнацията обработеният материал се просушава и предоставя за влагане.

Използват се високо ефективните препарати за промишлена импрегнация на дървесина доставени от доказани европейски и световни лидери в производството на импрегнанти.

Производство

Приложение

Предимства

Водоустойчивост

Водоустойчивост


Обработката прави дървесината устойчива и на най-силните бури и дъждове

Анти-насекоми

Защита от насекоми


Гарантирана защита след обработка в автоклав с консервант, отблъскващ над 4 240 вида насекоми в т. ч. дървоядни насекоми и не позволяващ развитието им под никаква форма.

Без гниене

Защита от гниене


Индустриално импрегнирания дървен материал от Импрегто е с 64 пъти по-голяма плътност, което го прави дългосрочно предпазен от развитието на гъби, плесени и гниене.

50 г. гаранция

До 60 г. гаранция


Всеки един елемент импрегниран в Завода за индустриално импрегнирана дървесина Импрегто, притежава сертификат за съответстващият на обработката му клас на употреба.

Това е 100% гаранция от Импрегто пред нашите клиенти и партньори!

Адрес

България,
гр. Шумен 9700,
бул. Ришки проход 193

Контакти

office@impregto.com
+359 888 809 836


Telepol logo
Impregto a member of Telepol